Що ви знаєте про свій ліхтар Armytek?

Під час пошуку відповідного ліхтаря час роботи є фактором, який справляє вирішальний вплив на кінцевий вибір. Але дана характеристика має безліч підводних каменів, про які краще знати заздалегідь, ніж зіткнутися з ними вже після покупки.

Хочете знати більше про час роботи ліхтарів Armytek? Ми зібрали відповіді на всі головні питання прямо тут.

Зміст

  1. Що означає час роботи ліхтаря?
  2. Стандарт вимірювання часу роботи ANSI FL1
  3. Від чого залежить автономність?
    1. Режим яскравості
    2. Тип елемента живлення
    3. Температура навколишнього середовища
  4. Час роботи ліхтарів Armytek

Що означає час роботи ліхтаря?

Багато хто впевнений: вказана в інструкції тривалість роботи ліхтарика означає, що пристрій світитиме в конкретному режимі всю задану кількість хвилин або годин без втрати яскравості. Насправді, все не так просто.

Час роботи визначається відрізком часу, починаючи з початкової активації пристрою та закінчуючи зниженням яскравості до 10%. Важливим параметром при вимірі є робота на повному новому комплекті елементів живлення (тобто їхня перша експлуатація). Простіше кажучи, час роботи визначає, як довго виріб здатний світити на одному комплекті батарей, поки його потужність не впаде до мінімуму.

Майте на увазі! Не плутайте час роботи ліхтаря з терміном служби світлодіода. Вбудований світлодіод може працювати до 50 000 годин, але це не означає, що пристрій світитиме всі 50 000 годин на єдиному комплекті елементів живлення.

Всі без винятку користувачі віддають перевагу ліхтарикам з тривалим часом роботи, і цьому є маса пояснень:

  • Рибалки та мисливці не мають доступу до електромережі для заповнення заряду акумулятора, тому вони вибирають ліхтарі, які світять яскраво та максимально довго.
  • Мандрівнику навряд чи хочеться опинитися в непроглядній темряві під час облаштування табору для нічлігу – від цього зберігає якісний пристрій, здатний працювати без підзарядки кілька ночей поспіль.
  • Будівельники – ще одна категорія користувачів, яка використовує освітлювальні прилади протягом усього робочого часу. Для них яскравий ліхтарик із тривалим світінням – запорука безпеки та якості роботи.
  • Автомобілісти та велосипедисти потребують світла для ефективного ремонту свого транспорту у разі непередбаченої поломки в дорозі. Деякі велосипедисти встановлюють ручний ліхтар на спеціальне кріплення і використовують пристрій як передню велофару, від тривалості роботи якої залежить комфорт і безпека катання.

Враховуючи перелічені параметри, все зводиться до купівлі ліхтарів з високими показниками ефективності, де враховується як яскравість, а й тривалість освітлення.

Стандарт вимірювання часу роботи ANSI FL1

До кінця 2000-х років у виробництві ліхтарів не існувало вимог та загальновизнаних параметрів для тестування нової продукції, тому користувачам було важко порівнювати між собою різні моделі. В інструкціях до ідентичних згідно основних характеристик варіантів виробники вказували різні цифри, що заводило покупця в безвихідь. Проблема стала особливо гострою, коли світлодіодні пристрої вийшли у масове виробництво, і потреба у затверджених на світовому рівні стандартів якості стала очевидною.

У порівнянні з найпростішим ліхтариком, оснащеним лампою розжарювання, світлодіодний аналог здатний генерувати більш яскравий і далекобійний промінь, а також має вражаючу автономність. Однак ці параметри було неможливо обґрунтувати цифрами, тому виробники скоординували свої зусилля та склали єдиний стандарт, який пізніше отримав схвалення у Національної асоціації виробників електротехніки та Американського національного інституту стандартів.

Цей стандарт відомий як ANSI FL1, куди входить перелік рекомендацій щодо оцінки можливостей ліхтарів. Оцінка продукції не є обов'язковою, але більшість компаній добровільно відправляють нові моделі на тестування, щоб відображати в інструкціях коректну інформацію для полегшення порівняння різної продукції покупцями.

Пристрої тестуються за шістьма параметрами:

  • Яскравість світла;
  • Дальнобійність променя;
  • Пікова інтенсивність променя;
  • Час роботи;
  • Водонепроникність корпусу;
  • Ударостійкість корпусу.

Кожен параметр має унікальне позначення, тому покупцю легко зрозуміти вказану інформацію навіть без знань іноземної мови. Позначення часу роботи в системі ANSI FL1 виглядає як годинник. Під ними вказано кількість хвилин або годин, протягом яких пристрій демонструє безперебійне свічення за умови використання одного комплекту елементів живлення.

Цікаво знати! Вимірювання показника стартує через 30 секунд після активації ліхтаря та зупиняється після досягнення 10% від початкової яскравості світла.

Від чого залежить автономність?

Існує безліч факторів, які прямо впливають на автономність освітлювального аксесуара. Ми пропонуємо розглянути основні з них, для оцінки яких не потрібні специфічні знання у пристрої та принципах роботи ліхтарів.

Режим яскравості

Вироби з набором із кількох рівнів яскравості швидко споживають заряд при включенні найяскравішого режиму. Продовжити ліхтарику життя можливо єдиним шляхом – використанням середніх та низьких режимів освітлення.

З метою економії варто вдаватися до активації максимального режиму тільки в екстрених випадках, оскільки це налаштування споживає енергії в 2-4 рази більше, ніж режими меншої яскравості.

Тип елемента живлення

Багато ліхтарів Armytek передбачають роботу від декількох варіантів живлення: первинних (змінних батарейок) і вторинних (акумуляторів, що перезаряджаються). Кожен з них має свої переваги та недоліки.

Акумулятори мають більшу ємність і, як результат, продовжують час роботи електроніки. Це означає, що для підвищення автономності від користувача потрібно застосовувати елементи максимальної ємності, які підтримують виріб. Найпопулярніші акумулятори, які зустрічаються у світлодіодних ліхтарях Armytek, мають форм-фактор 18650 ємністю 2800, 3200 та 3500 мАг. Замість них допускається використання первинних елементів, проте їхній заряд неможливо заповнити, що позначається на зручності експлуатації.

Основні характеристики елементів можна зібрати одну порівняльну таблицю.

Одноразові батареї Акумулятори, що перезаряджаються
Переваги
  • Низька сприйнятливість до температурних перепадів;
  • Великий вибір форм-факторів;
  • Низька вартість одного елемента живлення.
  • Збільшена ємність, що підвищує ефективність пристрою;
  • Окупність у довгостроковій перспективі;
  • Екологічність.
Недоліки
  • Низька ефективність через обмежену ємність;
  • Негативний вплив на екологію;
  • Неекономічність при частому використанні електроніки та необхідності регулярної заміни батарейки.
  • Деякі типи сприйнятливі до перепадів температур;
  • Вимагають періодичного доступу до електромережі для заповнення заряду;
  • Висока вартість.

Для збільшення часу роботи рекомендується робити вибір на користь ліхтарів з кількома варіантами живлення: від 1-2 акумуляторів, що перезаряджаються, або декількох батарейок. Чим більше батарей допустимо використовувати в моделі, тим вище сумарна ємність та тривалість освітлення.

Температура навколишнього середовища

Продуктивність елементів живлення залежить від температури повітря та поточних погодних умов. Залежно від складу різні джерела живлення по-різному реагують на спеку, холод та вологість:

  • Лужні батареї не втрачають ємність під впливом низьких температур;
  • Нікель-кадмієві акумулятори не тільки не бояться значень нижче за нуль, але навіть допускають заповнення заряду в умовах холоду;
  • Літій-іонні та нікель-металогідридні акумулятори бояться тривалого впливу високих температур, які негативно впливають на термін експлуатації елемента.

Якщо в планах застосовувати ліхтарик не тільки вдома, а й на відкритому просторі, радимо звертати особливу увагу на тип сумісних із пристроями елементів живлення.

Ще більше про особливості кожного типу читайте у нашому матеріалі.

Час роботи ліхтарів Armytek

У відповідальний момент тьмяне та нестабільне освітлення може коштувати не лише комфорту, але навіть безпеці та життю користувача. Мета компанії Armytek – забезпечення покупців товарами найвищої якості, які допоможуть бути на крок попереду та прийдуть на допомогу у будь-якій ситуації.

Якість продукції Armytek – не просто слова. Ліхтарі, що випускаються під торговою маркою, оснащені подвійною електричною схемою, тому в разі поломки основної схеми електроніка демонструє стабільну роботу на резервному елементі протягом 130 діб. Ця характеристика гарантує, що людина залишиться без необхідного світла – особливо критичного чинника за умов виживання.

Спеціальна технологія Firefly генерує мінімальне освітлення, яскравість якого становить нижче 1 люмена. Такий специфічний режим не пристосований для детального підсвічування простору, його функція полягає в іншому – він допомагає користувачеві залишатися видимим в екстрених випадках, максимально економічно витрачаючи заряд живлення. Деякі моделі здатні працювати у такому режимі до 500 днів.

Підготуйте себе до будь-яких непередбачених ситуацій – купуйте якісний ліхтар Armytek в онлайн-магазині офіційного імпортера продукції канадського бренду в Україні.

Написати коментар