Armytek Elf C2: огляд мультиліхтаря з холодним світлом

Компанія Armytek відома виробництвом зносостійких ліхтарів з якісними драйверами, які здатні працювати до десяти років і навіть більше. Бренд рідко радує новинками ліхтариків, і, на відміну від більшості інших виробників, його інженери не женуться за кількістю люменів. Замість цього виробник планомірно вдосконалює вже існуючі Армітек ліхтарі.

У Armytek є кілька компактних моделей з прямокутним корпусом, включаючи серії Elf, Tiara і Wizard. Все це багатофункціональні ліхтарики, які можна використовувати в якості налобників, велосипедних фар, що живляться від USB, або в якості EDC-ліхтарів.

У лінійку Elf входить кілька виробів, які відчутно відрізняються один від одного внутрішньої «начинкою». Armytek Elf C1 сумісний з батарейками типу 18350, а Армітек Ельф С2 працює на основі акумулятора 18650. Але це не єдина відмінність моделей. Вони бувають з білим і теплим світлом і мають різні габарити. Героєм сьогоднішнього огляду став мультифонарь Armytek Elf C2 з холодним світлом.

Світлодіод

Samsung LH351D

Колір світлодіода

білий

Кількість режимів

6

Яскравість

1100 лм

Максимальний час роботи

200 д

Дальність

105 м

Тип живлення

1 * 18650

Матеріал корпусу

анодований алюміній

Вологозахист

IP68

Ударостійкість

10 м

Довжина

111.3 мм

Діаметр голови

33 мм

Діаметр корпусу

20.4 мм

Вага (без акумулятора)

65 г

Розпакування

Ліхтар Armytek Elf C2 поставляється в щільній картонній коробці, на якій надруковані базові характеристики виробу. Цікаве спостереження: деяка інформація, яку можна прочитати на коробці, відсутня в керівництві користувача.

Всередині упаковки можна знайти:

  • ліхтарик Армітек Ельф С2;
  • знімна кліпса;
  • налобное кріплення;
  • акумулятор типу 18350;
  • два запасних ущільнювальних кільця;
  • зарядний кабель Micro USB;
  • інструкція.

За бажанням користувач може докупити до основного комплекту кріплення для велосипеда Велосипедне кріплення Armytek ABM-01 або кріплення ліхтаря на шолом Кріплення для каски Armytek AHM-02.

Зручність використання

Elf C2 має стандартний розмір для ліхтаря на акумуляторі 18650, але виділяється завуженим корпусом. На відміну від ряду ліхтариків інших виробників, Armytek розмістив кнопку управління в бічній частині корпусу, а не зверху. Це рішення робить управління більш зручним, коли мультифонарь лежить в долоні, але може знадобитися час, щоб зорієнтуватися з керуванням при вийманні вироби з кишені.

Сталева кишенькова кліпса кріпиться або до голови, або на кілька сантиметрів нижче в будь-якому напрямку, що дозволяє фіксувати ліхтар в кишені або сумці. Якщо покласти Elf C2 на рівну поверхню, він може котитися. Проблему вирішує кліпса, що дозволяє поставити ліхтарик в одному положенні. Але потрібно враховувати, що кліпса легко надівається, але складно знімається, тому при частій зміні її розташування на поверхні корпусу можуть з'явитися дрібні потертості.

У задній частині корпусу відсутнє кріплення для темляка, яке можна знайти у багатьох моделей бренду. У хвості є магніт, що фіксує ліхтар на металевій поверхні.

Налобна гумка, яка поставляється з Elf C2, має регулятор довжини для комфортної посадки на голову будь-якого розміру і пластикове кріплення. Під час носіння світло можна нахиляти вгору і вниз для підсвічування конкретної області. При використанні налобної гумки на корпусі неможливо зафіксувати сталеву кліпсу.

Якість складання

Як більшість виробів Armytek, багатофункціональний ліхтар Armytek Elf C2 виготовлений з авіаційного алюмінію з матовим анодуванням, на якому можуть залишатися подряпини в разі недбалого використання. Якщо вас турбує естетична сторона питання, ми радимо якомога рідше міняти розташування кліпси.

Кришка ліхтаря в хвості корпусу відгвинчується на чотири оберти, оголюючи змащену анодовану різьбу. Знявши задню кришку, можна побачити, що Armytek використовували два кільця ущільнювачів. Зазвичай такий захист від води зустрічається в моделях для дайвінгу, тому дане рішення значно збільшує функціональність ліхтарика і дозволяє використовувати його в будь-яку погоду, про що говорить клас вологозахисту IP68 і зберігається водонепроникність навіть на глибині 10 метрів. Також мультифонарь має вражаючу ударостійкість-він витримує падіння з висоти 10 метрів.

Приємний бонус: Армітек Ельф С2 має вражаючу 10-річну гарантію. Однак на акумулятори та зарядні пристрої надається 2-річна гарантія.

Світлодіод і лінза

Дана модель Elf C2 поставляється з холодним білим світлом. Попередні версії серії Elf поставлялися зі світлодіодом Cree XP-L, але виробник перейшов на використання Samsung Lh351d, який додає освітленню потужності і підвищує індекс передачі кольору.

Герой нашого огляду-холодна версія з колірною температурою порядку 6000-6500K. крізь лінзу користувач може бачити світлодіод, що робить освітлення однорідним.

Безель з нержавіючої сталі розташований над TIR-оптикою і лінзою. Конструкція продумана таким чином, що лінза втоплена глибше, ніж у більшості мультифонариків, забезпечуючи їй додатковий захист.

Драйвер і призначений для користувача інтерфейс

Щоб перемикатися між режимами, потрібно двічі натиснути і після утримувати кнопку управління. На відміну від багатьох інших моделей бренду, Elf C2 не передбачає управління за допомогою подвійного, потрійного або четверного натискання. У Armytek Elf C2 інструкція замовчує про цю особливість.

Користувачеві доступно шість режимів роботи:

Турбо

Високий

Середній

Низький

Світлячок 1

Світлячок 2

Яскравість

1100 лм

500 лм

220 лм

40 лм

2 лм

0.11 лм

Час роботи

2 год 32 хв

3 год 45 хв

10 ч

51 год

26 д

200 д

Управління з вимкненого стану

  • Одне натискання: активація останнього використаного режиму;
  • Подвійне натискання: світло вмикається, а потім знову вимикається;
  • Натискання та утримання: активація режиму Світлячок 1, потім перемикання режимів.

Управління з включеного стану

  • Одне натискання: вимикання ліхтаря;
  • Натискання і утримання: зміна режимів:
    • Якщо включений режим Турбо, Високий, Середній або низький: перемикання на Низький, Середній, Високий, потім назад низький;
    • Якщо включений режим Світлячок: перемикання на Світлячок 1, Світлячок 2, Низький, Середній, Високий, потім повернення до низького.
  • Подвійне натискання: активація режиму Турбо.

Управління з Турбо режиму

  • Один натискання: вимикання ліхтаря;
  • Утримання кнопки управління: зміна режиму на низький.

У ліхтарі присутня пам'ять режимів, включаючи режими Світлячок і Турбо.

Режими роботи не включають спеціальний режим стробоскоп.

Режим блокування за допомогою натискання кнопки управління не передбачений, однак це можна зробити фізично шляхом відкручування на чверть обороту кришки в хвостовій частині корпусу.

Модель не має ШІМ.

Акумулятор і зарядка

Ліхтар Armytek Elf C2 поставляється в комплекті з незахищеним акумулятором формату 18650 ємністю 3200 маг. Елемент живлення легко виймається і може бути замінений на Новий від будь-якого іншого виробника. При необхідності в моделі можна використовувати захищений акумулятор, враховуючи податливість внутрішньої пружини.

Зарядка здійснюється через порт micro-USB в головній частині корпусу. Акумулятор заряджається струмом до 0,502 а, і для повної зарядки елемента потрібно 5-6 годин.

Тестування режимів роботи

Ми тестували три режими роботи: Турбо, високий і середній.

  • Відразу після активації режиму Турбо яскравість досягла 1100 люмен і практично не падала протягом перших 20 секунд. Після цього яскравість становила трохи більше 1000 люмен протягом 4 хвилин. Приблизно на 4-й хвилині яскравість почала поступово знижуватися до 500 люмен. Ємності акумулятора 18650 досить для забезпечення світлом потужністю 500 люмен протягом близько 2 годин, після чого спрацьовує захист від низької напруги, і яскравість падає до низького режиму, а потім – до режиму Світлячок.
  • На перших хвилинах роботи високого режиму яскравість становить близько 450 люмен. Після цього потужність знижується до 410 люмен, які тримаються протягом 3 годин 40 хвилин.
  • Середній режим працює аналогічно: Початкова яскравість досягає 210 люмен і поступово знижується всього на 4 люмена за 9 годин.

Висновок

Перевага:

  • широкий вибір режимів з максимальною яскравістю 1100 люмен;
  • тривалість роботи режиму Світлячок становить майже рік;
  • просте управління;
  • однорідне освітлення;
  • ультраміцний алюмінієвий корпус з вологозахистом IP68;
  • можливість використовувати захищені і незахищені акумулятори;
  • легка вага.

Недостатки:

  • тривалий час зарядки;
  • не передбачено кріплення темляка;
  • на корпусі можуть з'являтися дрібні подряпини при частій зміні розташування кліпси.

Armytek C2-популярний ліхтар, чия затребуваність пояснюється функціональністю, високим вологозахистом і вражаючим гарантійним терміном служби, що становить 10 років.

Міцний алюмінієвий корпус зі сталевим безелем в головній частині робить виріб практично "невбиваним", а відразу два кільця ущільнювачів всередині забезпечують повну герметичність для вільного занурення під воду до 10 метрів. У сукупності з тривалим часом роботи, яке може досягати 200 днів, ми отримуємо яскраве світло і зносостійкий корпус – відмінні характеристики для виробу широкого застосування.

Єдиним серйозним недоліком Армітек Ельф С2 є довгий час зарядки, яке могло б скоротитися вдвічі, якби можна було використовувати кабель USB Type-C. заповнення заряду акумулятора протягом 6 годин – досить великий проміжок часу для сучасного ліхтаря. Однак в якості альтернативи можна брати з собою запасний елемент живлення на заміну, щоб не заряджати акумулятор з нуля.

Купити Elf C2 з холодним або теплим освітленням можна в нашому магазині Armytek-market.com.ua. при цьому враховуйте, що світло в теплій версії менш яскравий і на максимальній потужності становить 1023 люмена проти 1100 в холодній.

Товари новини

Написати коментар