4 правила по догляду за ліхтариком Armytek

Більшість продукції Armytek має корпус із алюмінієвого сплаву – зносостійкого матеріалу, який витримує падіння з великої висоти, механічні пошкодження та вплив вологи. Єдиний ворог ліхтаря Armytek – це недостатній догляд, що призводить до виникнення корозії на металі та збоїв у роботі електроніки.

Про те, як проводиться чищення ліхтарика і що для цього потрібно, розповімо в даному матеріалі.

Зміст

  1. Етапи догляду за ліхтарем
    1. Чищення зовнішньої поверхні корпусу
    2. Чищення внутрішньої поверхні корпусу
    3. Огляд ущільнювального кільця
    4. Нанесення мастила
  2. Підіб'ємо підсумки

Етапи догляду за ліхтарем

Завдяки якості комплектуючих та складання конструкції, освітлювальні пристрої Armytek мають довгий гарантійний термін служби, що становить від 5 до 10 років. Але відсутність належного догляду може у кілька разів знизити ефективність ліхтаря, запустити руйнівний для оболонки корозійний процес, який змінює колір металу та погіршує його міцність.

Щоб виріб служив весь заявлений виробником термін, необхідно виконувати догляд у чотири етапи:

  • Чищення зовнішньої частини корпусу;
  • Чищення внутрішньої частини корпусу;
  • Огляд ущільнювального кільця;
  • Нанесення мастила.

Дотримуючись цих простих правил і здійснюючи чищення пристрою кілька разів на рік, можна подовжити його термін служби, у тому числі при щоденному використанні.

Чищення зовнішньої поверхні корпусу

Через кілька разів експлуатації на матовій поверхні корпусу неминуче виникають відбитки пальців і дрібний бруд, який забивається в маленькі канавки. Подібні забруднення краще усувати відразу після виникнення, протерши спиртовою серветкою або безворсовою тканиною з нанесеним знежирюючим засобом. У крайньому випадку виріб можна сполоснути водою, якщо клас вологозахисту становить не менше IP66.

Дрібні забруднення на алюмінієвій поверхні простіше прибрати зубочисткою або зубною щіткою. Але рекомендовано уникати надмірного тиску на інструмент, щоб на металі не виникли потертості.

Під час чищення поверхні корпусу варто приділити окрему увагу лінзі, на яку часто осідає пил. Від чистоти лінзи залежить, наскільки яскравим буде світло, оскільки через скло просочується промінь, що генерується світлодіодом. Навіть модель потужністю 1000 люменів і більше не здатна демонструвати якісне освітлення, якщо скло вкрите плямами.

Лінза очищається декількома способами – їх вибір залежить від ступеня забрудненості:

  • Пил, сліди від крапель і відбитки пальців відтираються за допомогою м'якої ганчірки (сухої або змоченої у рідині для очищення);
  • Засохлий бруд усувається радикальнішим методом – гумкою для олівців. Потрібно акуратно потерти лінзу гумкою, щоб прибрати застарілі забруднення, а в кінці обробити спиртовою серветкою.

Будьте обережні під час чищення лінзи: всупереч високій загартованості, матеріал не виносить надмірного тиску.

Чищення внутрішньої поверхні корпусу

Коли оболонка очищена від жирних плям та бруду, необхідно розібрати ліхтарик та витягти елемент живлення з батарейного відсіку. Догляд за внутрішньою частиною корпусу виконується з використанням серветок та ватних паличок. Перший варіант зручний у разі видалення поверхневих забруднень, а другий дозволяє проникнути у важкодоступні місця та ефективно почистити дрібні елементи. В кінці обов'язково переконайтеся, що всередині не залишилося вати, щоб пристрій не перегорів під час роботи.

Не можна обділяти увагою різьблення: від його чистоти залежить плавність відкручування. Коли забруднення усунуто з внутрішньої частини корпусу, обов'язково видаліть з різьблення старе мастило.

Огляд ущільнювального кільця

Ущільнювальне кільце – один з найдрібніших і важливих елементів, від якого залежить рівень захисту ліхтаря від вологи і пилу. Кільце має необмежений термін служби, але тільки за умови правильного догляду, а саме своєчасного змащування, щоб уникнути пересихання та деформації матеріалу.

Для догляду за кільцем потрібно відкрутити кришку корпусу та зняти аксесуар, обережно підчепивши його зубочисткою. Витирати елемент можна тільки сухою серветкою без використання рідин, які пересушують гуму.

Перевірте цілісність кільця: його поверхня має бути гладкою без видимих тріщин, а сам аксесуар – еластичним. Якщо з гумою все гаразд, одягніть аксесуар назад на очищене від олії різьблення. У разі втрати еластичності та пересихання кільця замініть його на нове, щоб волога та забруднення не потрапляли всередину корпусу.

Нанесення мастила

Мастило – фінальний етап догляду, від якого залежить плавність ходу різьблення та термін служби ущільнювального кільця. Для змащування рекомендується використовувати силіконове мастило, оскільки автомобільні та інші типи засобів можуть спричинити набухання гуми.

Змащування кільця проходить у два простих кроки: пару крапель олії наноситься спочатку на його внутрішню, а після – на зовнішню сторону. Потім шаром масла обробляється само різьблення. Під кінець потрібно 3-4 рази закрутити і відкрутити кришку для розподілу засобу по всій поверхні.

Підіб'ємо підсумки

Догляд за ліхтариком має ключовий вплив на ефективність пристрою. Незважаючи на міцні матеріали в конструкції виробів, вони не мають 100% захисту від корозії, яку може попередити тільки своєчасне чищення.

Крок за кроком виконуйте описані рекомендації щодо догляду за продукцією Armytek не менше 1-2 разів на рік, і ваш пристрій без перебоїв прослужить весь заявлений експлуатаційний термін.

Ще більше інформації про ліхтарі Armytek та фірмові аксесуари, а також нюанси вибору та використання виробів, які випускає канадський бренд, читайте на сайті офіційного дилера Armytek Україна.

Написати коментар