Armytek Wizard C2: огляд Pro версії мультиліхтаря

З технічної точки зору ліхтар Armytek-це не просто налобник, а укомплектований всім необхідним джерело світла багатофункціонального використання. Більшу частину асортименту бренду складають якраз такі мультифонарі, які можна кріпити на голову, використовувати як ручний ліхтар, світильник або велофару. В одному з оглядів ми вже розглядали характеристики Armytek Wizard C2 Pro Max - свіжого оновлення лінійки налобників. Героєм сьогоднішнього огляду стане його " молодший брат» — мультифонар Armytek Wizard C2 Pro з менш яскравим світлом, але більшою тривалістю роботи на одному заряді.

Armytek Wizard C2 Armytek Wizard C2

ТЕХНІЧНІ характеристики Armytek Wizard C2 Pro

Мульти ліхтар Armytek Wizard Pro є наступником старішої моделі-Wizard Pro v3 C2, і в порівнянні з нею значно додав в потужності (2500 люмен проти 1800 люмен). Дизайн моделі повністю ідентичний попереднім налобникам: гладкий чорний корпус з алюмінію, велика опукла кнопка управління на торцевій частині корпусу, знімна металева кліпса.

Світлодіод 1 х Cree XHP 50.2
Кількість режимів 12
Максимальна яскравість 2500 люмен
Дальність 131 метр
Максимальний час роботи 200 днів
Тип живлення 1 х 18650 Li-ion
Матеріал корпусу авіаційний алюміній
Ударостійкість 10 метрів
Вологозахист IP68
Розмір 112 х 33 х 20.4 міліметра
Вага (без акумулятора) 65 грам

Комплект поставки Armytek Wizard C2 Pro

Мультифонарь поставляється в оригінальній картонній упаковці з наступним вмістом:

  • ліхтар Armytek C2 PRO;
  • знімна кліпса з нержавіючої сталі;
  • магнітний кабель-USB для зарядки;
  • акумулятор 18650 ємністю 3500 мАг;
  • налобное кріплення;
  • кріплення на велосипед АВМ-01;
  • два запасних ущільнювальних кільця;
  • інструкція користувача на восьми мовах.

Кріплення на велосипед порадує велосипедистів, яким при наявності даного виробу не доведеться докуповувати передню велофару.

Armytek Wizard C2 Armytek Wizard C2

Перше враження

На перший погляд ліхтар виглядає досить презентабельно, і у фірмовій упаковці він цілком годиться для презентації в якості подарунка. Особливо подобається включення великої кількості додаткових аксесуарів до основного набору, що не тільки дозволяє використовувати ліхтар прямо з коробки, але і виключає необхідність докуповувати потрібні аксесуари в майбутньому (при стиранні кільця ущільнювача при частому використанні у користувача є в запасі ще кілька запасних гумок, яких вистачає на весь гарантійний термін служби, що становить 10 років).

Матове анодоване покриття корпусу не ковзає в долоні, але має один істотний нюанс: в силу своєї чутливості при постійному переміщенні і зняття кліпси на корпусі можуть залишатися непереборні потертості. Звичайно, мультифонарь-це не та річ, яку потрібно покласти на полицю і дбайливо зберігати, однак при покупці виробу з розрахунком на тривалий термін експлуатації цей нюанс потрібно враховувати, якщо ви звертаєте увагу не тільки на продуктивність, але і зовнішній вигляд товару.

Будучи багатофункціональним ліхтарем, модель Armytek Wizard C2 Pro можна використовувати по-різному:

  • як звичайний ручний ліхтар;
  • є можливість кріпити модель до одягу, рюкзаку, кепці за допомогою кліпси;
  • як налобник при використанні з еластичним кріпленням;
  • як передню велофару;
  • при фіксації на металеву поверхню за допомогою магніту, вбудованого в задню частину корпусу, виріб виконує функцію світильника;
  • можна просто класти ліхтар на бік або ставити на хвіст, як свічку.

На бічній стороні головної частини знаходиться прогумована кнопка управління яскраво-жовтого кольору. У корпусі є вбудований світлодіодний індикатор, який показує стан батареї.

Ще один момент, який може бути критичним для користувачів з маленьким досвідом використання подібного типу ліхтарів: дуже коротка інструкція, яка не розкриває функціонал моделі на 100%. Ми розповімо про подробиці користувальницького інтерфейсу в розділі нижче.

Якість збірки і гарантія

У задній частині корпусу Armytek Wizard C2 Pro знаходиться велика і сильна пружина і магніт. Магніт зняти не можна: він використовується не тільки для кріплення корпусу на металеву поверхню, але і для фіксації магнітного USB-кабелю для зарядки.

Різьба в корпусі виконана з алюмінію і має два кільця ущільнювачів, які захищають електроніку в разі попадання води на корпус. Виробник заявляє, що з ліхтарем навіть можна пірнати на глибину до 10 метрів, але даний фактор ми не перевіряли.

Якщо після покупки з'являться проблеми зі світлом, то протягом 10 років користувач може скористатися гарантійним техобслуговуванням (за винятком акумуляторів, зарядних пристроїв, вимикачів і роз'ємів, на які поширюється гарантія до 2-х років).

Armytek Wizard C2 Armytek Wizard C2

Освітлення

У порівнянні зі старими мультифонарями в поточній моделі використовується більш сучасний світлодіод XHP 50.2 (в тому ж Armytek Wizard Pro v3 C2 це XHP 50). Мульти ліхтар Armytek Wizard Pro випускається в двох варіантах: з холодним світлом яскравістю до 2500 люмен і теплим світлом — до 2330 люмен (в ньому використовується світлодіод Nichia NV4L144). Навіть досвідчений користувач навряд чи помітить цю різницю в яскравості, але обов'язково побачить відмінність в колірній температурі.

ГрупаТурбоОсновний
Режим Турбо3 Турбо2 Турбо1 Основной3 Основной2 Основной1
Яскравість 2500 лм 1750 лм 870 лм 370 лм 160 лм 45 лм
Час роботи 2 год 40 хв 2 год 45 хв 2 год 50 хв 5 год 15 хв 12 год 15 хв 43 год

ГрупаСвітлячокСтроб
Режим Светлячок3 Светлячок2 Светлячок1 Строб3 Строб2 Строб3
Яскравість 6 лм 1.5 лм 0.15 лм 2500 лм 2500 лм 160 лм
Час роботи 12 д 40 д 200 д 5 год 45 хв 12 год 55 год

Особливості управління

У ліхтарях Armytek використовується власний унікальний користувальницький інтерфейс, тому якщо ви вибираєте Armytek Wizard C2 Pro в якості свого першого ліхтаря, краще уважно вивчити нюанси управління перед його використанням.

  • Перемикання груп режимів і користувальницьких інтерфейсів. Потрібно відкрутити задню кришку корпусу на 1/4 обороту при вимкненому ліхтарі, натиснути кнопку управління і затягнути задню кришку назад, утримуючи кнопку натиснутою.

За замовчуванням модель поставляється із загальним призначеним для користувача інтерфейсом, який включає два режими Світлячок, три основні режими і один режим Турбо. Другий користувальницький інтерфейс називається розширеним інтерфейсом користувача.

Спільний інтерфейс

Доступні режими:

  • Режими за замовчуванням: Світлячок 1, Світлячок 2, основний 1, основний 2, основний 3, Турбо 2.
  • У загальному інтерфейсі відсутній режим стробоскоп.
  • Згідно з інструкцією, Режим Турбо 3 недоступний в загальному інтерфейсі, але насправді він є.
  • Доступ до режиму Турбо можна отримати подвійним натисканням кнопки.
  • У загальному інтерфейсі є тільки один режим Турбо.

Управління при вимкненому ліхтарі:

  • Одне натискання: активація останнього використаного режиму.
  • Два /три /чотири натискання: нічого (ліхтар просто включається і вимикається).
  • Натискання і утримання: активується режим Світлячок 1. Ще одне натискання активує режим Світлячок 2.

Управління при включеному ліхтарі:

  • Одне натискання: ліхтар вимикається.
  • Подвійне натискання: активується режим Турбо (якщо Турбо вже працює, то ліхтар повертається до раніше використовувався режиму).
  • Три /чотири натискання: (ліхтар просто вимикається і включається).

Розширений користувальницький інтерфейс

Є 4 окремі групи режимів, між якими можна перемикатися.

Доступні режими:

  • 3 режими в групі Світлячок.
  • 3 режими в групі основний.
  • 3 режими в групі Турбо.
  • 3 режими Стробоскоп.

При активації розширеного користувальницького інтерфейсу і утриманні кнопки управління, мульти ліхтар Armytek Wizard Pro працює в 7 режимах, включаючи 3 режими Світлячок, 3 основні режими і 1 Режим Турбо.

Управління при вимкненому ліхтарі:

  • Натискання і утримання: запуск перших 7 режимів.
  • Одне натискання: повернення до останнього використаного режиму.
  • Подвійне натискання: активується група основних режимів.
  • Три натискання: активується група Турбо.
  • Чотири натискання: активується група режимів Стробоскоп.

Управління при включеному ліхтарі:

  • Натискання та утримання: перемикання режимів поточної групи.
  • Одне натискання: ліхтар вимикається.
  • Подвійне натискання: активується група основних режимів.
  • Три натискання: активується група Turbo .
  • Чотири натискання: активується група режимів Стробоскоп.

Пам'ять режимів працює в кожному режимі будь-якої з груп.

Захист від перегріву при досягненні позначки 58 ° С.

ШІМ чи не видно для зору людини.

Armytek Wizard C2 Armytek Wizard C2

Джерело живлення

В останні кілька років різні виробники ліхтарів включають в базовий набір до своїх виробів акумулятори. У одних це фірмові акумулятори власного виробництва, У інших (як у бренду Armytek) — звичайні акумулятори, на яких немає конкретного номера моделі, але чітко вказано тип 18650 і ємність 3500 мАг. 3500 мАг — це максимальна ємність, яку можна отримати з використанням 18650, що гарантує максимально можливу тривалість роботи моделі.

Оскільки акумулятор Не фірмовий, то заряджати його можна в будь-якому літій-іонному зарядному пристрої або зовсім замінити на будь-яку іншу модель 18650.

Якщо Armytek Wizard C2 Pro блимає червоним під час зарядки?

Про цей нюанс немає згадки в офіційній інструкції, хоча він має важливе значення.

Під час зарядки акумулятора червоний індикатор повинен горіти постійно, а не блимати, і загорітися зеленим при досягненні 100%.

У міру розряду батареї світлодіодний індикатор починає блимати червоним кожні 1-2 секунди, а пізніше ліхтар перемикається на більш слабкий режим освітлення. Таким чином Електроніка заздалегідь сповіщає про швидке розряді акумулятора, що дає користувачеві достатньо часу, щоб знайти зарядний кабель і підключити його до мережі. Зарядка акумулятора 3500 мАг займає від 3.5 до 4 годин.

Однак якщо після підключення зарядного кабелю індикатор все одно продовжує блимати червоним, це означає, що зарядка була приєднана некоректно і заряд акумулятора не заповнюється. Щоб це виправити, потрібно заново під'єднати кабель-USB до порту.

Підбити підсумок

Ліхтар Armytek Wizard, купити який можна в нашому онлайн-магазині, — це цікавий аналог простим ручним і налобним моделям, який поєднує в собі весь можливий на сьогоднішній день функціонал. Виріб випускається в двох варіантах, які відрізняються колірною температурою. Ліхтар з білим світлом (герой нашого огляду) підійде для ситуацій, де потрібно далекобійне освітлення, з теплим світлом — варіант для підсвічування ближніх дистанцій.

Мульти ліхтар Armytek Wizard Pro не має обмежень в областях використання: це може бути риболовля або полювання, кемпінг, спортивні тренування, Автосервіс та інше. Завдяки вологозахисту IP68 модель також можна використовувати як альтернативу підводному ліхтаря.

По суті це ще один оригінальний мультифонарь Armytek з цікавим набором режимів роботи і великою різноманітністю варіантів використання. При цьому тривалість його роботи на одному заряді одна з найбільш вражаючих у всій лінійці — 6.5 місяців.

На початковому етапі користувача може налякати специфіка управління, яка потребує часу, щоб зрозуміти і запам'ятати принцип роботи. Але виходячи з нашого досвіду, дана проблема зникає вже через кілька разів експлуатації ліхтаря. В іншому це відмінний мультифонарь за свої гроші, який також порадує гарантійним терміном служби, що становить 10 років.

Перевага:
  • безліч варіантів використання;
  • 12 режимів роботи з максимальною яскравістю 2500 люмен;
  • висока тривалість роботи до 200 днів;
  • прогумована опукла кнопка управління;
  • ударостійкий алюмінієвий корпус;
  • максимальна вологозахист;
  • ємний акумулятор в комплекті з можливістю підзарядки через кабель-USB;
  • наявність ряду додаткових аксесуарів в базовому наборі;
  • компактні габарити і легка вага.
Недостатки:
  • складне управління;
  • виникаючі подряпини на корпусі при частому зніманні кліпси.

Товари новини

Написати коментар