Ліхтар Armytek Barracuda V2 — правильний вибір для полювання

Armytek Barracuda V2 Warm - не найновіша, але дуже популярна модель в асортименті канадського бренду, яка являє собою тактичний ліхтар з вражаюче яскравим освітленням і далекобійним променем. Хоч в заявлених виробником характеристиках барракуда описується як ліхтар для пошукових робіт, він виявився особливо затребуваним в якості ліхтаря для полювання. Щоб зрозуміти, чим модель полюбилася любителям полювання, ми вирішили зробити свій невеликий тест Armytek Barracuda V2.

Фонарь Armytek Barracuda V2

Комплектація Armytek Barracuda V2

До того, як приступити до розбору електроніки барракуди і протестувати її реальні можливості, потрібно відзначити, що у даній версії ліхтаря є поліпшена копія Armytek Barracuda PRO. Вона має ідентичний дизайн і габарити, але оснащена іншим діодом з більш високою яскравістю освітлення, тому не варто плутати її з базовою моделлю, про яку йде мова в нашому огляді. А тепер перейдемо до безпосереднього тестування Barracuda V2.

Світлодіод Barracuda V2 Warm Light

У барракуді встановлений сучасний світлодіод XP-L High Intensity. Це особливо яскравий діод американського виробництва, який при довжині і ширині всього 3,45 мм видає потужність до 10 Вт.

Даний діод часто можна зустріти в ліхтарях різних виробників, оскільки він володіє декількома важливими характеристиками:

  • Висока потужність;
  • довговічність;
  • доступна ціна.

Не виключенням стала і барракуда, якій діод XP-L забезпечив високу яскравість в 1256 люменів і дальність освітлення аж до 752 метрів.

Варіанти освітлення

Однією з особливостей ліхтаря Barracuda V2 є гладкий і глибокий рефлектор, який генерує сконцентрований стовп світла з високою далекобійністю. У темний час доби це дає можливість однаково добре зробити видимою дорогу навколо себе, а також підсвітити навіть найдрібніші предмети, перебуваючи від них на великій відстані.

Драйвер ліхтаря запрограмований на сім режимів роботи з урахуванням стандартного режиму стробоскоп. Їх яскравість становить 1070, 344, 158, 26 і 1,6 люменів відповідно. На скільки актуальною буде добра половина цих режимів під час полювання — питання неоднозначне, але з іншого боку завжди хочеться мати при собі ліхтар з якомога більшою кількістю можливостей про всяк випадок. У цьому плані барракуда-саме те.

Відтінок освітлення ліхтаря-жовтий, і це вносить свої корективи в сприйняття освітлення. Відомий факт, що діод з теплим освітленням на виході матиме на кілька відсотків меншу яскравість, ніж аналогічний діод з холодним світлом. Однак освітлення теплого спектра краще сприймається і не так б'є по очах.

Фонарь Armytek Barracuda V2

Особливості корпусу

Перемикання між режимами відбувається за допомогою натискання кнопки управління, яка розташована в хвостовій частині корпусу. Рішення досить зручне, оскільки запобігає можливість випадкового натискання на кнопку в невідповідний момент. На окрему увагу заслуговує корпус виробу, який повністю герметичний і водонепроникний, завдяки наявному захисту на рівні IP68. За фактом з барракудою можна навіть пірнати і тим більше не переживати, якщо вона випадково впаде у воду, — це однозначний плюс для використання на природі.

Однак є у Armytek Barracuda V2 деталь, яка може здатися для деяких спірною — баланс ваги між головною і хвостовою частиною корпусу. Справа в тому, що велика частина ваги ліхтаря, яка становить 303 грами, припадає на голову моделі. Звичайно, такий ліхтар вже не сховаєш в кишеню — його краще переносити в сумці у фірмовому чохлі з комплекту. Проте по відчуттях барракуда все одно зручно лежить в долоні, не ковзає і не норовить випасти з руки під час використання. Ті, хто все ж переживає за збереження ліхтаря, можуть підстрахувати його в руці за рахунок ремінця, який кріпиться до корпусу моделі.

Джерело живлення

Для Barracuda V2 можна використовувати акумулятори двох типів: два 18650 або чотири батарейки CR123A. є деякі зауваження до індикації заряду батареї: все таки для зручності більш зручним був би індикатор поточного рівня заряду замість присутнього індикатора розряду батареї. За іншими параметрами до комплектації барракуди немає ніяких питань.

Реальна яскравість режимів і спосіб управління

Тестування режимів ліхтаря-це найцікавіша частина оглядів. І хоча про доцільність наявності режимів з особливо високою далекобійністю для полювання можна довго дискутувати, багато хто вибирає саме барракуду в силу ряду її особливостей:

  • один з кращих світлодіодів в комплектації;
  • наявність найбільш оптимальних за своєю яскравістю режимів для будь-яких завдань;
  • впізнаване ім'я бренду, яке виступає гарантом якості і надійності ліхтаря.

Управління ліхтарем

Ми перевірили зручність управління Barracuda V2 і те, як довго ліхтар тримає яскравість в різних режимах.

Для звичайного використання ліхтаря досить просто натиснути кнопку активації. Тут немає ніяких складнощів: кнопка приємна на дотик, не западає і добре відгукується навіть при носінні щільних рукавичок. А ось для активації додаткових функцій потрібно провести кілька маніпуляцій:

  • у стандартному положенні, коли кришка і відсік для батарей щільно закручені, можна використовувати три базових режиму;
  • активація інших режимів здійснюється за допомогою відкручування батарейного відсіку наполовину;
  • турбо режим активується після відкручування і закручування батарейного відсіку 10 разів поспіль;
  • режим миготіння активується за допомогою напівнатиснення на кнопку включення;
  • захист від випадкового включення автоматично включається після відкручування задньої кришки ліхтаря на¼.
Фонарь Armytek Barracuda V2

Освітлення

Barracuda V2 навряд чи підійде для використання в невеликих приміщеннях в силу яскравості і далекобійності світла. Але при використанні ліхтаря на вулиці відразу відчувається його потужність. Вузький і яскравий пучок світла має свої особливості використання: на відстані близько 50-100 метрів можна помітити відчутний пересвет в хотспоте. Це не критично, якщо потрібно просто підсвітити землю під ногами, але не дозволить розглянути предмет, який знаходиться на близькій відстані. Все кардинально змінюється на більш далекій дистанції: світловий промінь підсвічує невеликі предмети на відстані 200 метрів і дозволяє розрізнити навіть невеликі деталі.

Ми також перевірили стабільність роботи барракуди у всіх режимах яскравості, і ліхтар продемонстрував безперебійне освітлення. Наявна система захисту від перегріву працює на всіх потужностях. Так, наприклад, в режимі 1000 люменів яскравість освітлення знизилася приблизно на 10% після 30 хвилин роботи. На менш потужних режимах зниження яскравості також є, але через більш тривалий час.

Характеристики ліхтаря Armytek Barracuda V2

Підсумовуючи вищесказане, ми наводимо офіційні характеристики моделі, які заявлені виробником.

Діод XP-L висока інтенсивність
Температура освітлення жовтий
Кількість режимів 7
Максимальна яскравість освітлення 1256 лм
Максимальна дальність освітлення 752 м
Матеріал корпусу авіаційний сплав алюмінію
Тип живлення 2*18650, 4*CR123A
Рівень вологозахисту IP68
Габарит 262*25,4*64 мм
Вага 303 г

Варто окремо відзначити цінник на Armytek Barracuda V2. Він значно нижче вартості Pro моделі, хоча у прокачаної моделі висока ціна обгрунтована ще більш високими характеристиками: він має світлодіод Cree XHP35 High Intensity з яскравістю 1750 люменів і дальністю освітлення до 775 метрів.

Товари новини

Написати коментар