Ліхтар Armytek Zippy: огляд найлегшої моделі бренду

Іноді дешево не означає неякісно. Це наочно демонструє кишеньковий ліхтар Armytek Zippy-одна з найбільш компактних моделей в асортименті бренду з унікальним дизайном. Багато користувачів недооцінюють ліхтарі-брелоки, вважаючи, що компактний виріб не здатний видавати яскраве і безперебійне освітлення. Особливо сильно деяких насторожує напівпрозорий пластиковий корпус Armytek Zippy, крізь який видно частину внутрішньої електроніки. Наскільки виправдані ці побоювання, і чим же дійсно може здивувати ліхтар-брелок Armytek, розповімо в нашому огляді.

Комплектація Armytek Zippy

У плані комплектації ліхтаря Користувач не знайде для себе нічого нового. Модель поставляється в звичайній картонній коробці, на якій коротко перераховані ключові характеристики виробу.

Всередині упаковки знаходяться:

  • ліхтар Armytek Zippy;
  • кріплення з поворотним механізмом на 360°;
  • невелика кліпса для фіксації на одязі;
  • налобное кріплення;
  • інструкція користувача.

У наборі немає нічого зайвого, однак відсутній кабель Micro USB для підзарядки акумулятора, який потрібно докуповувати окремо або використовувати свій, якщо такий вже є.

Нюанси використання ліхтаря

Основна причина, по якій багато покупців роблять свій вибір на користь даного виробу, — це можливість обертання ліхтаря на 360° за допомогою спеціального кріплення. За допомогою нього кишеньковий ліхтарик може перетворитися в повноцінний налобний ліхтар, якщо зафіксувати кріплення на налобній гумці. Також затиск дозволяє зафіксувати ліхтар на кишені сорочки, штанів або кепці, що відчутно розширює області застосування виробу. До речі, саме кріплення виготовлено з пластика — стандартне рішення для сучасних ліхтарів, яке дозволяє знизити загальну вагу моделі.

При покупці Armytek Zippy потрібно розуміти, що модель не замінить класичний ручний ліхтар на акумуляторах типу 18650 з потужним далекобійним променем. Цей виріб підходить в якості допоміжного джерела освітлення, наприклад, для вечірньої прогулянки по місту або в похідних умовах, якщо потрібно підсвітити простір всередині або навколо намету. Для цих цілей ліхтаря досить єдиної кнопки управління, яка знаходиться по центру корпусу. Натискання на кнопку досить плавне, і ліхтар швидко на нього відгукується, проте кнопка не підсвічується, через що її складно знайти в темряві. Дану проблему вирішує тільки досвід: через якийсь час використання ліхтаря, руки інтуїтивно запам'ятовують місцезнаходження кнопки, і складності зникають самі собою.

Загальні характеристики

Модель

Армитек Зіппі

Світлодіод

не вказано

Яскравість

160 (200) лм

Інтенсивність

58 кд

Кількість режимів

3

Джерело живлення

вбудований акумулятор 100 маг

Матеріал корпусу

пластик

Вологозахист

IP67

Довжина корпусу

58 мм

Ширина корпусу

26 мм

Товщина корпусу

9.6 мм

Вага

10.5 (12.2) мм

Управління ліхтарем

Простий EDC-ліхтар потребує простому управлінні, тому ліхтарик-брелок Armytek Zippy підійде будь-якому користувачеві, навіть якщо у нього немає ніякого досвіду в поводженні з подібного роду пристроями.

У вимкненому стані

  • одне натискання: перехід до останнього використаного режиму або активація режиму пам'яті;
  • натискання та утримання кнопки протягом 4 секунд: активація блокування, після чого Armytek Zippy не включається при випадковому натисканні на кнопку управління (потрібно натиснути і утримувати повторно для розблокування).

У включеному стані

  • одне натискання: вимкнення ліхтаря;
  • натискання та утримання кнопки протягом 4 секунд: перемикання режиму.

Пам'ять останнього використаного режиму

Бувши

Попередження про низький заряд акумулятора

Ні

Режим блокування

Бувши

ШІМ

Не відчувається ні на якому з режимів

Режими роботи Armytek Zippy

Ліхтар запрограмований на три режими роботи:

Режим

Максимальний

Середній

Мінімальний

Яскравість

160 лм

50 лм

5 лм

Виробник заявляє ще більшу максимальну яскравість в 200 люменів. Однак як досягти такої потужності, на жаль, незрозуміло. Проте в самому яскравому режимі наключний ліхтар Armytek Zippy демонструє яскраве освітлення з широким променем близько 110°, який дає можливість висвітлити великий простір навколо дальністю аж до 20-25 метрів.

А ось тривалість роботи ліхтаря-не найсильніша сторона моделі. Найтриваліший час роботи виробу становить 11 годин 40 хвилин, але це лише в мінімальному режимі. У максимальному режимі Armytek Zippy зможе працювати лише близько години, після чого яскравість поступово почне падати аж до 1-2 люменів.

Тип живлення і зарядка

Ліхтарик-брелок Armytek Zippy поставляється разом з вбудованим акумулятором ємністю всього 100 маг, що пояснює нетривалий час роботи моделі на потужному режимі. Хоча навіть в мінімальному режимі ліхтар не так уже й поганий — його досить для підсвічування простору під ногами або освітлення темного приміщення.

Заповнення заряду акумулятора відбувається за допомогою кабелю Micro USB, і весь процес займає близько 1 години.

Якість збірки і гарантійний термін служби

Не варто очікувати, що кишенькова версія ліхтаря менш ніж за 13 доларів буде оснащена вибухозахищеним алюмінієвим корпусом, яким укомплектовані вироби з цінником близько 100 доларів. Однак якість корпусу Armytek Zippy все одно залишається на висоті. Він виготовлений з ударостійкого напівпрозорого пластика, який, незважаючи на свою візуальну крихкість, без наслідків витримує падіння з висоти 1-1.5 метрів.

В силу свого специфічного дизайну модель має цікаву особливість: її корпус і частина внутрішньої електроніки підсвічується під час роботи ліхтаря. Гідність це чи недолік-кожен вирішує для себе самостійно, але в темряві такий світиться ліхтарик виглядає цікаво.

Але в будь-якій ситуації найголовнішим гарантом якості є гарантія від виробника. Наключний ліхтар Armytek Zippy поставляється з 5-річною гарантією з можливістю скористатися безкоштовними послугами гарантійного ремонту в офіційних сервісних центрах (за винятком акумуляторів, пластикових кріплень і роз'ємів, на які діє гарантія протягом 12 місяців з моменту покупки).

Розміри Armytek Zippy

Дана модель ліхтаря-найменша і легка в асортименті Armytek, і, напевно, одна з найлегших Серед всіх існуючих сьогодні ліхтарів-брелоків. Довжина корпусу становить 58 міліметрів, ширина — 26 міліметрів, а товщина — всього 9.6 міліметра. При цьому вага ліхтаря вражає ще більше:

  • з кріпленням - 12.2 грама;
  • без кріплення - 10.5 грам.

У порівнянні з ліхтарями-брелоками інших брендів, як Nitecore і Fenix, Armytek Zippy виграє за своїми розмірами практично у всіх, крім хіба що вироби Fenix E03R, чия довжина на 12 міліметрів менше (проте у неї вище вага: 22 грами проти 10.5 грамів).

Підбити підсумок

Ліхтар Armytek Zippy-підходящий варіант для тих, хто шукає компактний наключник або налобник, який можна використовувати протягом нетривалого відрізка часу (короткочасна підсвічування місцевості або освітлення кімнати). Модель не підійде для любителів екстремально яскравого і Далекобійного світла, проте буде непогано виглядати у вигляді наключного аксесуара на кожен день, який можна пустити в хід, якщо раптово з'явилася необхідність в підсвічуванні навколишньої території. Armytek Zippy також здатний здивувати кількістю варіацій по використанню. Ручний, налобний, наключний і навіть допоміжний ліхтарик для кріплення на кепку або одяг — все це може бути застосовано до крихітного виробу від Armytek.

Перевага:

  • має кілька варіацій з різним кольором корпусу;
  • У комплект входять всі базові аксесуари, включаючи налобне кріплення і поворотний кріплення з можливістю обертання на 360°;
  • три оптимальних режиму роботи;
  • надзвичайно компактний і легкий корпус;
  • безліч варіантів використання.

Недостатки:

  • не досягає заявленої максимальної потужності в 200 люменів;
  • нетривалий час роботи на найпотужнішому режимі;
  • USB-кабель для підзарядки не входить в комплект.

При покупці Armytek Zippy потрібно бути уважним, оскільки дана модель виробляється в декількох варіантах:

  • ліхтар Armytek Zippy - базова модель в чотирьох варіантах відтінків (Armytek Zippy yellow, Armytek Zippy grey та інші);
  • ліхтар Armytek Zippy ES - покращена версія з вбудованим магнітом в корпусі, який ще більше розширює функціонал виробу (також доступний в чотирьох колірних варіантах);
  • ліхтар Armytek Zippy Extended Set WR - сама остання версія наключника з діодами білого і червоного кольору.

Товари новини

Написати коментар