Ліхтарі з великим часом роботи — чи правда маркетинговий хід?

Щоб купити світлодіодний ліхтар Armytek, який буде відповідати всім вимогам, варто враховувати перелік характеристик:

  • тип ліхтаря(повсякденний, тактичний, налобний, наключний та інші);
  • максимальна яскравість освітлення;
  • кількість режимів роботи;
  • варіант живлення (акумулятор, що перезаряджається або змінна батарея);
  • ударостійкість і рівень захисту від вологи.

Однак в гонитві за яскравістю освітлення багато хто забуває звертати увагу на показник часу роботи ліхтаря, хоча від цього параметра безпосередньо залежить його зручність.

Час роботи ліхтаря, яке зазначено в описі товару, не означає, що по його закінченню виріб перестане світити. Дане значення є відносним і вимірюється шляхом відліку часу через 30 секунд після активації ліхтаря до моменту зниження яскравості освітлення до 10%. При цьому ліхтар повинен працювати на нових батарейках або акумуляторі з номінальною ємністю.

Розрахувати час роботи світлодіодного ліхтаря з точністю до хвилини неможливо, оскільки на даний показник впливає безліч факторів. Однак зазначений час допомагає краще орієнтуватися в асортименті, щоб підібрати найбільш підходящий ліхтар під свої потреби.

Якщо потрібен світлодіодний ліхтар Armytek для занять спортом або прогулянки по місту, то час роботи ліхтаря може бути мінімальним, оскільки в подібних умовах завжди є можливість зарядити акумулятор через електромережу або за допомогою Power Bank. Однак під час тривалого заміського відпочинку, коли немає можливості купити нові батареї або заповнити заряд пристрою за допомогою зарядки, ліхтар з великим часом роботи виявиться якраз до речі.

ANSI-стандарт вимірювання часу роботи ліхтаря

До 2009 року ліхтарі не проходили тестування за певним стандартом, поки Американський Національний інститут стандартів і Національна асоціація виробників електрообладнання не ввели єдиний підхід до оцінювання основних характеристик ліхтарів. Ним став стандарт ANSI FL1, в якому враховується ряд параметрів:

  • інтенсивність світлового променя;
  • максимальна сила світла;
  • далекобійність освітлення;
  • тривалість роботи;
  • ударостійкість корпусу;
  • вологозахист.

Проходження оцінювання за стандартом ANSI FL1 не є для ліхтарів обов'язковим, проте Armytek завжди тестує свої товари за всіма параметрами, щоб офіційно підтвердити якість продукції, а також допомогти покупцеві у виборі відповідного виробу.

Час роботи ліхтаря Armytek позначається на упаковці у вигляді значка з циферблатом, де вказані дні, години або хвилини, протягом яких модель гарантовано буде працювати від одного комплекту батарей.

Від чого залежить час роботи ліхтаря?

Час роботи налобних ліхтарів Armytek і моделей інших типів може варіюватися в залежності від ряду параметрів.

1. Поточний режим роботи

Час роботи ліхтаря відчутно скорочується при використанні потужних режимів. Тому для повсякденних завдань рекомендується використовувати менш потужні режими, а режим турбо включати тільки при необхідності.

2. Джерело живлення

В асортимент Armytek входять ліхтарі з різним типом живлення:

  • від фірмових акумуляторів Armytek з можливістю підзарядки через кабель USB;
  • від змінних батарей різного типу і ємності.

Тип живлення залежить від призначення ліхтаря, набору доступних режимів, яскравості і розмірів корпусу. Наприклад, модель Armytek ELF C2 оснащена вбудованим акумулятором типу 18650, ємності якого вистачає для 200 годин безперервної роботи, а ліхтар Armytek Viking Pro v3 може живитися від батарейок чотирьох різних типів: 18650 і 18350, CR123A і CR123.

Armytek займається виробництвом акумуляторів різної ємності:

  • 3500 мАч;
  • 3200 маг;
  • 2800 мАч.

Чим вище яскравість вироби, тим більше заряду воно вимагає, що варто враховувати при підборі відповідного джерела живлення. В крайньому випадку можна використовувати звичайні батареї від інших виробників, які легко змінити в будь-який момент після розрядки. Однак при їх використанні потрібно мати на увазі:

  • якщо ліхтар працює на змінних джерелах живлення, то з собою завжди потрібно мати запасні батарейки на випадок, якщо старі прийдуть в непридатність;
  • бренд Armytek не гарантує довгий термін служби ліхтаря при використанні батарейок від стороннього виробника.

3. Погодні умови

Акумулятор розряджається швидше, якщо його температура падає до 0°C. Це пояснюється тим, що певна частина іонів в струмі просто замерзає під впливом мінусової температури, через що знижується Початкова ємність акумулятора.

Дану особливість неможливо виправити, яким би якісним не був акумулятор. Тому при використанні ліхтаря в холодну пору року даний момент теж потрібно враховувати і пам'ятати два головних правила, якщо хочеться продовжити термін служби акумулятора:

  • не заряджати його при температурі нижче 0 ° C;
  • чи не гріти до позначки вище 40°C.

Ліхтарі з великим часом роботи від Armytek

Ліхтарі Armytek відрізняються високою стабільністю освітлення, оскільки при їх створенні використовуються комплектуючі тільки американського і японського виробництва. Бренд має низку патентів, які застосовуються у виробах нового покоління:

  • Подвійна електросхема, яка складається з основної і резервної ланцюга, забезпечує стабільну роботу ліхтаря, навіть якщо один ланцюг вийшла з ладу. При роботі на запасний ланцюга виріб світить ще 130 днів.
  • Завдяки технології Firefly, в ліхтарях з'явився режим з яскравістю в межах 3-0.15 люменів, в якому вироби можуть працювати до 500 днів. Даний режим роботи не підходить для освітлення, але виконує іншу важливу функцію — він позначає місцезнаходження Користувача в умовах низької видимості.

Завжди уважно читайте характеристики моделей і купуйте ліхтарі з великим часом роботи від Armytek, які гарантовано забезпечують не тільки яскравим, але і тривалим освітленням.

Товари новини

Написати коментар